Prof Dr. Dirk Dressler introduceert nieuw botulinetoxine in India

Uit Nieuwsbrief Dystonia Europe Spring 2023

Ook India produceert nu zijn eigen geneesmiddel botulinetoxine. Het werd onlangs geïntroduceerd in aanwezigheid van professor dr. Dirk Dressler in Mumbai.

‘We zijn blij dat nu ook India behoort tot de exclusieve club van landen die botulinetoxine-geneesmiddelen produceren’, aldus Dressler.

De productontwikkeling en de installatie van het fabricageproces werden begeleid door dr. Balram Singh. Dr. Singh is een eminente botulinumtoxine-onderzoeker die in de Verenigde Staten al tientallen jaren met botulinumtoxinen werkte.
‘Met Dr Singh wordt het project ondersteund door een van de meest ervaren botulinumtoxine-onderzoekers ter wereld met wie we al jaren samenwerken’, legt Dressler uit.

Een bijzonder kenmerk van dit geneesmiddel is het extreem brede indicatiespectrum. Dressler legde uit: ‘Dit zal de behandeling met botulinumtoxine in India voor altijd veranderen. Dit is een mijlpaal in ons doel om botulinetoxinetherapie beschikbaar te maken voor alle patiënten in nood, ongeacht waar ze wonen.

‘ Het nieuwe Indiase medicijn tegen botulinumtoxine, op de markt gebracht onder de handelsnaam Zarbot®, wordt vervaardigd door Gufic Biosciences Ltd. uit Mumbai.

Gufic is een farmaceutisch familiebedrijf dat twee generaties geleden werd opgericht in Gujarat in Noordwest-India en nu gespecialiseerd is in de productie van gelyofiliseerde medicijnen.

Eerste van recht: Dr. Prof Dirk Dressler
Eerste van links: Dr. Balram Singh