DystonieNet Apeldoorn

De regio Apeldoorn en omstreken kent sinds dit jaar een DystonieNet. Met deze samenwerking willen de bewegingsstoornissen-neurologen van Gelre Ziekenhuizen (Apeldoorn), 3  fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn en de revalidatieartsen van Gelre Ziekenhuizen de zorg voor patiënten met dystonie versterken.

Meer dan 5 jaar geleden startte Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn met een botulinetoxine-spreekuur. Met de oprichting van het DystonieNet willen de betrokken zorgverleners optimale, multidisciplinaire zorg voor dystoniepatiënten leveren. Uitwisseling van expertise in een multidisciplinair team en meer uniformiteit in aanpak maakt dit mogelijk. Het team bestaat uit 2 neurologen, 1 revalidatiearts en 3 fysiotherapeuten. Het is de bedoeling dat dit team geleidelijk wordt uitgebreid, afhankelijk van de behoeften en de benodigde expertise. De initiatiefnemers
denken hierbij aan een logopedist en psycholoog.

“Het is voor patiënten prettig als we allemaal dezelfde taal gebruiken. Bovendien kunnen we beter van elkaar zien wat de resultaten zijn van onze behandelingen. Doordat we dezelfde meetschalen gebruiken, zijn die resultaten goed te vergelijken”, aldus Erik van Wensen, neuroloog bij Gelre ziekenhuizen en één van de initiatiefnemers van DystonieNet Apeldoorn.

DystonieNet Apeldoorn bestaat uit:

  • Birgit Bebelaar, fysiotherapeut bij de Leeuwis Fysiogroep
  • Lisanne Bouwmeester, fysiotherapeut bij Fysiotherapiepraktijk Houwer & Ruijs
  • Resi Mulders, fysiotherapeut bij de afdeling fysiotherapie van Gelre ziekenhuizen
  • Marloes Maas, revalidatiearts bij Gelre ziekenhuizen
  • Else Burgers, neuroloog Gelre Ziekenhuizen
  • Erik van Wensen, neuroloog Gelre Ziekenhuizen

DystonieNet Apeldoorn is aangesloten bij het landelijke DystonieNet. Patiënten uit Apeldoorn kunnen contact opnemen met één van de betrokken leden. Patiënten uit de rest van Nederland vinden meer informatie op: https://dystonia.net/nl.