DystoniaNet Symposium

Vrijdag 25 november was het tijd voor het derde DystoniaNet Symposium met als thema ‘Dystonie in de spotlight’. Dit keer een hybride event met 40 dystonie zorgverleners aanwezig in de Promedia Studio in Rotterdam en daarnaast nog 70 online. Een mooie opkomst!

Tijdens de dag was er aandacht voor de herkenning en diagnostiek bij dystonie, maar kwamen ook psychologische, fysiotherapeutische en ergotherapeutische behandelingen aan bod. De volgende sprekers kwamen aan bod:
• Prof. Kailash Bhatia, neuroloog uit London over “de klinische benadering van dystonie”
• Dr. Hans Koelman neuroloog-klinisch neurofysioloog uit het Amsterdam UMC over “behandeling (botuline-resistente) blefarospasme: van perifere chirurgie tot DBS
• Dr. Wieke Eggink, kinderneuroloog in opleiding uit het UMCG over “Dystonie bij kinderen”
• Drs. Marleen Tibben, gedragstherapeute en GZ psychologe bij HSK Woerden, praatte ons bij over “Gedragstherapie bij dystonie”
• Dr. Joost van den Dool, fysiotherapeut en onderzoeker Amsterdam UMC, vertelde over “klinisch stappenplan bij dystonie”
• Dr. Horensia Gimeno, ergotherapeute uit London over “Ergotherapie bij dystonie”.

Een mooie manier om vanuit verschillende hoeken naar mensen met dystonie te kijken. Momenteel is de organisatie bezig met het online beschikbaar maken van de presentaties. Deze kunt u binnenkort terugkijken op de DystoniaNet NL website.

Na de pauze werden nog korte pitches gehouden over lopende onderzoeken en sloten Marina de Koning-Tijssen, Fiorella Contarino en Hans Koelman af met het presenteren van een aantal leerzame casus.

Voor meer informatie over DystoniaNet NL, check de website www.dystonia.net